|

Stine med i Global Denmark Podcasts omkring Ledelse i Balance

Lyt med til denne podcast, der dykker ned i: Hvad er Ledelse i Balance? Hvad giver mentoring? Hvorfor skal vi styrke mellemledelse i dag? Og hvordan har mellemledelse stor indflydelse på succes? Derudover kom de også omkring den kognitive diversitet særligt kønsdiversitet, som er meget på folks læber i Danmark disse dage. Det blev udfoldet, hvordan man kan se på kønsdiversiteten i organisationerne.

Hvad skal Ledelse i Balance udrette?

Det første spørgsmål drejer sig om, hvad Stine gerne vil udrette med Ledelse i Balance. Svaret er klart: at få det øverste lag af mellemledere til at forstå, blive klare på og kunne bruge deres eget personlige lederskab. Når der siges mellemledelse, vil det sige mellemledere, der er ledere for ledere i store virksomheder og topledelse i små virksomheder. Man skal være leder på et strategisk niveau.

Stine og podcastens værter Ed Ley og Thomas Mulhern dykker herefter ned i begreberne: bevægelse, bevidsthed og balance. Særligt dykker de ned i balance, som også handler om SDG’erne. Her pointerer Stine, at det er mål, som ikke skal være et add on. Det skal være en levende del af dit personlige lederskab. Stine forklarer:

“I balance arbejder vi med de 17 SDG’er ikke som et add on, men som et grundlag for dit personlige lederskab. Det er ikke en ting, som du bare kan læse lidt op på – det skal være en del af dig som person. Du skal føle, at det er den rigtige vej at gå fremadrettet. Forstå, hvorfor det her netop er det moderne lederskab.”

Ledelse i Balance fokuserer på mellemledelse

Netop mellemledelse er meget presset, fordi menneskene her både har topledelsen at referere til og medarbejderne og teamlederene. Der er et pres både oppefra og nedefra. Derfor kan det være svært, fordi man skal have meget mod og styrke til at sige nej. Ikke et nej til opgaven, fordi man ikke har lyst til at gøre det, men fordi det vil være ødelæggende for forretningen, samfundet og kloden. Stine forklarer om den konstruktive friktion, som vi som ledere bliver nødt til at værne endnu mere om. Det er en friktionsform, som netop skal fremme, at man som leder tør sige fra. Tør sige fra overfor en udvikling eller en måde at lave forretning på, som ikke er etisk og moralsk ansvarlig. Det kræver, at man tør være i og skabe en kultur for den konstruktive friktion – at den kan og skal eksistere.

Vil du læse mere om filosofien bag Ledelse i Balance? Det kan du gøre her.

Diversitet og konstruktiv friktion

Det leder videre til en snak om diversitet, for man kan opnå en sund friktion, hvis man har større diversitet f.eks. i lederteamet. En af de store emner fortiden er kønsdiversiteten, som særligt i Danmark begynder at halte fra mellemledelse og opefter. Det er ikke godt nok og en skam, mener Stine. Her har alle en stor opgave i, at opnå den erkendelse at vi stadig ikke i Danmark har lige muligheder mellem kønnene. Tallene taler for sig selv. Der er kun 7% kvinder i bestyrelser. Kvinder er kun repræsenteret i topledelse i halvdelen af landets største virksomheder. I den anden halvdel er det ingen. Derfor er særligt kønsdiversiteten et hot emne i dag i Danmark, fordi vi nok troede, at vi var langt foran. En erkendelse og en agenda, som Stine her tager fat på med henvisning til at alle skal nå dertil og se problemet i øjnene.

Denne podcast slutter af med indblik i Stines liv, og hvad der har formet hende til den, hun er i dag.

Du kan høre hele podcasten her:

https://www.globaldkpodcast.com/christine-bosse.

Similar Posts