skruetvinge og mellemledelse

Mellemledere befinder sig i en skruetvinge som aldrig før

Sådan starter artiklen fra finduddannelse.dk som Stine har snakket med. De var interesserede i, hvordan Ledelse i Balance optimerer det personlige lederskab for mellemledere.

Det at være mellemleder har brug for en nyfortolkning

Den position man er i som mellemleder, er i dag mere en faciliterende og motiverende rolle, og ikke længere så videnstung som tidligere. Det, samtidig med den massive teknologiske udvikling, gør, at din success som leder beror på, hvor dygtig en facilitator og motivator du er. Det handler om, at man skal være virkelig dygtig til at motivere og engagere sine medarbejdere, samtidig med at man selv skal jonglere med presset oppefra.

Det er netop én af de emner, som Ledelse i Balance kommer ind på, hvordan man bliver en motiverende og faciliterende leder. En leder der har sit moralske værdikompas i orden – indstillet på værdier, den samlende kultur og selvfølgelig bæredygtighed.

Med fokus på energi

Det betyder, at man skal være sig bevidst om at have balance mellem sit privatliv og sit arbejdsliv. Vi har alle prøvet, og ved hvor negativt det kan påvirke, når ubalancen sætter ind. Derfor er det meget vigtigt, at man giver sig selv mulighed for at reflektere over, hvordan balancen skal være.

Det giver energi og drive som i den grad smitter af på medarbejderne., når livsbalancen er på plads.

Balance skal findes på flere planer

Mentorforløbet Ledelse i Balance tager derfor også udgangspunkt i livsbalance, men det er blot én af flere områder Balance indeholder. For balance handler også om, at kunne balancere mellem de forskellige stakeholders – kunder, medarbejdere, det omkringliggende samfund og aktionærer (hvis virksomheden har aktionærer).

Det kræver også, at man som leder tør at sige til og fra. At kunne være i en konstruktiv friktion. For det skaber både bevidsthed om forretningens formål og mål samt en balance indenfor bæredygtighed. Det sikre motivation blandt medarbejderne og gode beslutninger.

Du kan læse hele artiklen her

Similar Posts