Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er uddannet cand.psych. og ph.d. i almen psykologi. Til daglig er han professor i almen psykologi og kvalitative metoder på det humanistiske fakultet ved Aalborg universitet. Derudover er han foredragsholder, forfatter og har bl.a. medvirket i radioprogrammet Netværket på P1 og Brinkmann på P1. Fra 2019 er han vært på P1 radioprogrammet: Brinkmanns Briks, og han har tidligere været vært på tv-programmet: lev stærkt på DR K. 

Svend Brinkmann har et stort katalog bag sig af udgivelser og bøger, som han har skrevet og redigeret, herunder mere end 150 videnskabelige artikler. Han har i mange år været kendt indenfor sit fag og meget brugt ift. forskning og kvalitative metoder. I de mere almene kredse blev han i 2014 kendt for bogen Stå fast. Her gør han op med, hvad han beskriver som tidens (selv)udviklingstyranni. Dette blev starten på en serie af bøger indenfor samme genre.

Svend og forløbet Ledelse i balance

Svend Brinkmann er gæstetaler og kommer i sidste tredjedel af forløbet på Poros og giver os alle sine kritiske vinkler på ledelsesopgaven i dag. Hvor ser han de største udfordringer, og hvilke ideer han har til det moderne lederskab, der tager alle de hensyn, som han finder nødvendige. Svend faciliterer også en workshop samme dag.

Udgivelser

Svend har en lang række udgivelser bag sig. Her er et relevant udsnit af de mest populære:

Selvrealisering – kritiske diskussioner af en grænseløs udviklingskultur sammen med Cecilie Eriksen fra 2005

Identitet – udfordringer i forbrugersamfundet fra 2008

Medarbejder eller modarbejder – religion i moderne arbejdsliv – Kap. 4 Det nye præsteskab fra 2011

Interview – det kvalitative forskningsinterview som håndværk sammen med Steinar Kvale fra 2015 (3. udgave)

Stå Fast – et opgør med tidens udviklingstvang fra 2014

Stå Steder – 10 gamle ideer til en ny verden fra 2016

Gå Glip – om begrænsningens kunst i en grænseløs tid fra 2017

Hvad er et menneske? – en filosofisk dannelsesrejse fra 2019